April 2021

HELP !!

EEN MENS

 

 

In de wereld van sparen en beleggen glijden we af naar een anonieme wereld waar automaten of onpersoonlijke contactcenters klanten trachten bij te staan in hun vragen rond sparen, beleggen, leningen en verzekeringen.

CLICK & FACE

Is onze leuze. Wij willen u wel persoonlijk kennen. En u bijstaan in belangrijke fases in uw leven. Of het nu gaat over een immoproject, een interessant spaarplan voor uw kinderen of kleinkinderen, een belegging: dit is ‘mensenwerk’ en geen robotwerk.

Maak een afspraak met ons in ons kantoor in Hasselt of Maaseik. Indien u wenst komen wij ook graag bij u thuis.

 

LET’s TALK ABOUT

MONEY

In de maand maart 2021 verdubbelde de inflatie tov de maand voordien (0,89% tov 0,46%). Wij verwachten dat die inflatie nog zal stijgen. Dat is slecht nieuws voor de spaarder. Want met een rente van 0,11% op de spaarrekening verliest de spaarder aan koopkracht.

1.000 eur op de spaarrekening vijf jaar geleden is vandaag 1.006 eur geworden. De winkelkar van 1.000 eur vijf jaar geleden kost vandaag 1.074 eur. De opbrengst van de spaarrekening volstaat dus niet meer om de koopkracht te behouden.

En toch staat er meer dan 300 miljard euro op Belgische spaarrekeningen.

 Is er dan echt geen alternatief ?

Toch wel. Er is de spaarverzekering. Ze wint terug aan populariteit. Al moet je wel een horizon van 8 jaar voorzien. En er zijn aandelen en fondsen. Er is een indrukwekkend aanbod op de Belgische markt. Fondsen met een gewicht van 50% aandelen presteerden de voorbije vijf jaar een gemiddeld jaarrendement van 4%. Maar ook gemengde fondsen kunnen schommelen. Een langetermijnhorizon is ook hier wenselijk.

Er is geen pasklaar antwoord dat voor iedereen toepasbaar is. Kom eens met ons praten, zodat we kunnen nagaan wat voor u een goede spreiding van uw middelen is. Steeds met respect voor uw profiel en uw wensen.

Bel even voor een afspraak 011/25.28.00 of 089/56.88.26

 

 

Terug naar blog