Blog december 2019

WAT DOE IK MET MIJN GELD IN 2020 ?

2019 gaat de geschiedenis is als een prima beursjaar. Na de slechte resultaten van 2018 overtrof 2019 alle verwachtingen. Europese aandelen (DJ Eurostoxx 50) stegen met meer dan 20%, Amerikaanse aandelen zelfs gemiddeld 30%.

Voor 2020 liggen de verwachtingen wel lager. In november kiezen de Amerikanen een nieuwe president. En zo’n verkiezingsjaar is meestal een jaar met een verhoogde volatiliteit op de financiële markten. Volgens analisten maakt de handelsoorlog tussen China en de VS de presidentsverkiezingen nog crucialer.

De meeste analisten mikken op een bescheiden herstel van de economische groei in 2020. De rente zal nog een hele tijd laag blijven. Als u geen koopkracht wil verliezen moet u uw kapitaal aan het werk zetten. Er zullen zeker ook in 2020 schommelingen zijn op de beurzen, maar dat mag geen reden zijn om niet te beleggen. Europa prijkt bovenaan als favoriete regio. Bijna 70% van de fondsenbeheerders spreekt van een onderwaardering van Europa.

Wij bekijken graag samen met u de mogelijkheden om voor u een gepersonaliseerd voorstel uit te werken.

Kom eens langs op ons kantoor. Bel voor een vrijblijvende afspraak.

Kom zeker ook luisteren naar het verhaal van Paul d’Hoore op dinsdag 28 januari 2020 om 19.00 uur in de Holiday Inn in de Kattegatstraat in Hasselt. Hij komt speciaal voor onze klanten en geïnteresseerden toelichting geven bij de beurzen en de verwachtingen voor de financiële markten.

Terug naar nieuws