November 2020

WAT NU ?

DE SPAARREKENING BRENGT NIETS MEER OP.

 

 

Tijd om te gaan beleggen ?

Kom er alvast met ons eens over praten. Zodat u goede keuzes kan maken die rekening houden met uw profiel.

Hieronder enkele interessante weetjes

 

De beurs kan uw koopkracht niet alleen beschermen maar ook doen groeien. Op lange termijn, sinds 1900, bracht een portefeuille in wereldwijde aandelen na inflatie gemiddeld 5,2% per jaar op (studie Crédit Suisse).

Maar weet dat beurzen ook kunnen zakken. De Dow Jones zakte tijdens de financiële crisis van 2008 met 54% ! De beurs kent stierenmarkten (periode met stijgende koersen) en berenmarkten (periode met dalende koersen). De gemiddelde berenmarkt sinds de tweede wereldoorlog strekt zich uit over 14 maanden. Als je dus gaat beleggen, doe dat dan niet met gelden die je snel nodig denkt te hebben.

Buy and hold. Aandelen brengen statistisch gezien altijd meer op als je lang genoeg belegd blijft. Geef niet toe aan korte termijnschommelingen. Ooit stelde men  aan John Pierpont Morgan, een legendarische Amerikaanse bankier, de vraag wat de beurzen de komende maanden zouden doen. Zijn antwoord was: “Ze zullen bewegen, bewegen zullen ze”. Hij hield zich niet bezig met korte termijnschommelingen

Terug naar blog