Mei 2020

UW BELASTINGAANGIFTE

 

Goed nieuws: de Vlaamse belastingaangifte bevat dit jaar 18 codes minder.

Minder goed nieuws: de Vlaamse belastingaangifte bevat nog altijd 811 codes.

Uw aangifte moet uiterlijk op 30/06 ingediend zijn. Maakt u gebruik van taks on web, dan heeft u tijd tot 16 juli.

Dit jaar zijn er twee nieuwe belastingvoordelen: de invoering van een fiscaal voordeel voor een rechtsbijstandsverzekering en voor een vrij aanvullend pensioen voor werknemers.

  1. BELASTINGVERMIDERING VOOR DE PREMIE VAN EEN RECHTSBIJSTANDSVERZEKERING

Vanaf 1 september 2019 kan u premies die u betaalde voor een verzekering rechtsbijstand ingeven op uw aangifte. Tot een premie van 310 euro geniet u een belastingvermindering van 40%, wat het maximale jaarvoordeel op 124 euro brengt. Het belastingvoordeel is alleen voor polissen die aan de wettelijke voorwaarden voldoen. Contacteer ons kantoor om na te gaan of uw verzekering voldoet aan deze voorwaarden en om eventueel na te gaan uw huidige contract aan te passen zodat u ook kan genieten van dit nieuwe fiscale voordeel.

 

  1. VRIJ AANVULLEND PENSIOEN VOOR WERKNEMERS

Bent u een werknemer? En geniet u geen of een beperkt aanvullend pensioen via een groepsverzekering of pensioenfonds bij uw werkgever of sector ? Dan kan u vanaf nu zelf maandelijks een bepaald bedrag sparen en genieten van een bijkomende belastingvermindering van 30% van uw stortingen. Dit extra voordeel komt bovenop de fiscale voordelen van het pensioensparen en/of lange termijnsparen. Neem met ons contact op zodat, samen met u, kunnen nagaan of u ook va ndit voordeel kan genieten en voor welk maandbedrag. Een geschenk van de fiscus, dat laat je toch niet liggen zeker ?

Terug naar blog