Februari 2021

EXTRA BELASTNGVOORDEEL MET HET VAPW

 

Wist je dat het gemiddelde werknemerspensioen in België rond de 1.500 eur ligt ? En dat dit alleen geldt voor wie een volledige loopbaan als loontrekkende achter de rug heeft ?

Een groot deel  van onze klanten die met pensioen zijn moeten het stellen met veel minder.

 

VELEN PLANDEN HUN MISLUKKING NIET

MAAR MISLUKTEN IN HUN PLANNING

 

Er bestaan heel wat middelen om te vermijden dat je later, wanneer je misschien echt tijd zou hebben om helemaal van het leven en de vrijheid te gaan genieten, in financiële moeilijkheden zou komen.

Wij willen je hierin graag begeleiden.

In deze blog wil ik het graag even hebben www.mypension.be . Ben je zelf al eens gaan kijken naar jouw specifieke situatie ? Inloggen kan makkelijk met je identiteitskaart of, makkelijker nog, met it’s me.

Je kan een aanvullend pensioen opbouwen met pensioensparen en/of lange termijnsparen. Dat zijn fiscaal aantrekkelijke spaarformules waarvan vele Belgen reeds gebruik maken.

Maar misschien kom je ook in aanmerking voor een VAPW (vrij aanvullend pensioen voor werknemers). Op www.mypension.be kan je onder de rubriek ‘mijn aanvullend pensioen’ klikken op ‘zelf nog een aanvullend pensioen opbouwen ?’ Je komt dan automatisch in het scherm van het VAPW en consulteren of en voor hoeveel je een VAPW mag afsluiten.

Doe zelf eens de test.

En als het mag, start dan ook je VAPW op. Je gaat dan extra sparen voor later. En de fiscus helpt. Want de bijdragen die je doet voor je VAPW leveren een fiscaal voordeel van 30% op. Dit belastingvoordeel komt bovenop het voordeel dat je geniet met pensioensparen en/of lange termijnsparen.

Het VAPW is een nieuwe fiscale stimulans om een extra kapitaal op te bouwen. De betalingen gebeuren via een inhouding op je nettoloon.

Kom eens langs op ons kantoor. Wij helpen je graag verder.

 

Terug naar blog